Dubai

Visa- en douane-informatie

Het soort visum dat u nodig heeft voor de VAE hangt of van verschillende factoren, zoals uw nationaliteit en het doel en de duur van uw bezoek.

De autoriteiten van de VAE hebben geprobeerd dit proces zo duidelijk en eenvoudig mogelijk te maken. Inwoners van 46 landen: de inwoners van de GCC (de Gulf Cooperation Council) en de inwoners van de aangegeven landen, hebben voor aankomst geen visum nodig.

Indien uw land op de lijst hieronder staat, is het niet vereist vooraf een visum te regelen voor uw bezoek aan de VAE. U hoeft slechts bij aankomst op de luchthaven Dubai International Airport door te lopen naar de afdeling Immigratie, waar u zonder dat daar verdere kosten aan verbonden zijn, een stempel voor een 30-daags bezoek in uw paspoort ontvangt. Dit kan hierna tegen vergoeding met nog 30 dagen worden verlengd.

Andorra
Australië
Oostenrijk
België
Brunei
Bulgarije
Canada
Kroatië
Cyprus
Tsjechië
Denemarken
Estland
Finland
Frankrijk
Duitsland
Griekenland

Hong Kong
Hongarije
Ijsland
Ierland
Italië
Japan
Letland
Liechtenstein
Litouwen
Luxemburg
Maleisië
Malta
Monaco
Nederland
Nieuw-Zeeland
Noorwegen

Polen
Portugal
Roemenië
San Marino
Singapore
Slowakije
Slovenië
Zuid Korea
Spanje
Zweden
Zwitserland
Verenigd Koninkrijk
Verenigde Staten van Amerika
Vaticaanstad

Indien uw land niet in het overzicht hierboven staat, heeft u een visum en een sponsor nodig voor uw bezoek. De sponsor vraagt normaal gesproken namens u het visum aan.

Geldige sponsors:

  • Hotels en toeristische bedrijven kunnen namens u een toeristenvisum (30 dagen geldig), een dienstenvisum (14 dagen geldig) of een bezoekersvisum (geldig voor 30 dagen met mogelijk tot verlenging voor nog eens 30 dagen) aanvragen.
  • Luchtvaartmaatschappijen en afhandelaars van luchtvaartmaatschappijen kunnen een aanvraag doen namens hun bemanningsleden voor een 96-uurs doorreisvisum
  • Andere organisaties die in de VAE zijn gebaseerd kunnen alleen bezoekersvisa en dienstenvisa aanvragen
  • Individuen (familie of vrienden) die al in de VAE wonen kunnen ook een bezoekersvisum aanvragen namens u, onder bepaalde voorwaarden

Documenten die benodigd zijn bij het aanvragen van een visum

  • Kopieën van het paspoort
  • Een kopie van de bevestigde vluchtboeking
  • Een goedkeuringsbrief van uw bank
  • Paspoortfoto's
  • Visumleges

Visum aanvragen

Voor meer informatie en het aanvragen van een visum kunt u terecht op General Directory of Residency and Foreigners Affairs.

Hou er rekening mee dat visa-, transit- een toelatingseisen per land verschillen en op korte termijn dan wel direct aan verandering onderhevig kunnen zijn. De hulpbronnen hieronder zijn bedoeld als leidraad, we verzoeken u voor de meest recente informatie eveneens contact op te nemen met de ambassade of consulaat van alle landen op uw route, evenals dat van uw land van bestemming.