Dubai

Information om visum & inresa till Dubai

Vägledning för visumansökan till Förenade Arabemiraten


Vilken typ av visum som behövs för att komma in i Förenade Arabemiraten beror på flera faktorer, som till exempel nationalitet, anledningen till ditt besök och hur länge du planerar att stanna. För närvarande kan medborgare i 47 länder, förutom Gulfstaterna, få visum vid ankomsten.

webimage-D3A95A9C-4B70-406C-BAEFF1C525C9E313


Visum vid ankomsten

Medborgare i följande länder behöver inte ansöka om visum i förväg för inresa i Förenade Arabemiraten, utan kan få ett visum, som gäller i 90 dagar, vid ankomsten:

Frankrike

Island

Italien

Norge

Nederländerna

Tyskland

Sverige

Österrike

Finland

Liechtenstein

Belgien

Grekland

Luxemburg

Polen

Schweiz

Estland

Portugal

Malta

Spanien

Cypern

Danmark

Kroatien

Slovenien

Rumänien

Slovakien

Bulgarien

Tjeckien

Ungern

Litauen

Lettland



OBS: 

  • Medborgare i de länder som är listade ovan kan få ett visum, som gäller i 90 dagar från inresedatum, vid ankomsten med hjälp av sitt vanliga pass.
  • Detta visum går inte att förlänga.
  • Passet måste vara godkänt och giltigt i mer än sex månader.
  • Innehavaren kan använda 90-dagarsvisumet vid ankomsten och använda det inom 180 dagar från första inresan.

Medborgare av följande länder behöver inte ansöka om visum i förväg för inresa i Förenade Arabemiraten, utan kan få ett visum, som gäller i 30 dagar med 10 dagars respit, vid ankomsten:


Malaysia

Brunei

Storbritannien

Andorra

Japan

Kanada

San Marino

Hong Kong

Förenta staterna

Australien

Nya Zeeland

Irland

Monaco

Vatikanstaten 

Singapore

Sydkorea



OBS: 

  • Medborgare i de länder som är listade ovan kan få ett visum, som gäller i 30 dagar från inresedatum, vid ankomsten med hjälp av sitt vanliga pass.
  • Detta visum går att förlänga, och om det förlängs blir den totala giltighetstiden 60 dagar från inresedatum.
  • Passet måste vara godkänt och giltigt i mer än sex månader.
  • Detta visum gäller för flera inresor, vilket gör att innehavaren av visumet kan använda de 30 dagarna oavsett vistelse inom eller utanför Förenade Arabemiraten. De dagar som visuminnehavaren vistas utanför Förenade Arabemiraten kommer inte att dras av från visumets giltighetstid på 30 dagar.
  • Resande kan kontakta AMER callcenter på 8005111 för att kontrollera giltighetstiden på sina visum.

OBS: Om ditt land inte finns listat ovan, kontakta närmaste emiratiska ambassad/konsulat.

Om du inte tillhör en av kategorierna ovan, kommer du att behöva ett visum och en sponsor för ditt besök. Sponsorn ansöker vanligen om visumet åt dig.

Giltiga sponsorer:

  • Hotell och turistföretag kan ansöka om ett tjänstevisum (som gäller i 14 dagar), ett turistvisum (som gäller i 30 dagar) eller ett besöksvisum (som gäller i 90 dagar) åt dig.
  • Flygbolag kan ansöka om ett 96-timmars transitvisum åt sin besättning.
  • Andra organisationer med bas i Förenade Arabemiraten kan endast ansöka om besöksvisum och tjänstevisum.
  • Individer (släktingar eller vänner) som redan bor i Förenade Arabemiraten kan, om de följer de regler som finns, också ansöka om besöksvisum åt dig.
Om du ska arbeta i Förenade Arabemiraten, kommer du att behöva ett visum som kan fås med hjälp av din arbetsgivare eller sponsor.

Regler för ansökan av arbetsvisum:

  • Passet måste ha en giltighetstid på minst sex månader vid inresan till Förenade Arabemiraten.
  • Endast nytagna färgfoton (inte Polaroid) med vit bakgrund accepteras.
  • De som redan befinner sig i Förenade Arabemiraten kan begära ändring av status i landet eller resa ut ur Förenade Arabemiraten och sedan återvända.
  • Ändring av status måste godkännas, beroende på typ av visum.

Andra visumtyper:

Tjänstevisum
Varaktighet: 14 dagar från inresedatum 
Giltighet: 14 dagar från utfärdandedatum

Turistvisum
Varaktighet: 30 dagar/90 dagar från inresedatum, beroende på typ av visum
Giltighet: 60 dagar från utfärdandedatum
Förutsättning: Sponsring av ett hotell eller en researrangör och gjorda förberedelser

Besöksvisum
Varaktighet: 90 dagar/30 dagar från inresedatum, beroende på typ av visum
Giltighet: 60 dagar från utfärdandedatum
Förutsättning: Sponsring av en person som är bosatt i Förenade Arabemiraten, ett företag eller ett hotell

Transitvisum

Varaktighet: 96 timmar
Giltighet: 14 dagar från utfärdandedatum
Förutsättning: En bekräftad hotellbokning

Dokument som krävs för ett visum (resebyråkrav)

  • Färgkopior av passet
  • Kopia av bekräftad bokning av flygbiljett
  • Bekräftelsebrev från banken
  • Fotografier i passtorlek
  • Visumavgift

Ansöka om visum

För mer information och för att ansöka om ett visum, besök General Directory of Residency and Foreigners Affairs.




Är du i Dubai för första gången? Besök stadens största sevärdheter och ta en perfekt selfie vid dessa pittoreska platser

Du kan också gilla
25 % exklusiv rabatt på hop-on/hop-off-rundtur med buss i Dubai Erbjudanden
25 % exklusiv rabatt på hop-on/hop-off-rundtur med buss i Dubai
25 % exklusiv rabatt på 24-48-72-timmars hop-on/hop-off-rundtur med buss i Dubai
Al Hadheerah Emiratiskt kök
Middagsshow
Ät middag i öknen på Al Hadheerah
Aquaventure Tema- och vattenparker
Glid in i det roliga
Kul i vattnet på Aquaventure Waterpark vid Atlantis
Timeless Spa Spahotell i Dubai
Lugnet väntar
Tiden står still på Timeless Spa
One and Only Spa Hamam i Dubai
Avslappning, balans och energi
Väck din själ på One&Only Royal Mirage Spa