Top Top
Visa- en douane-informatie
Uw handleiding voor het aanvragen van een visum voor Dubai

Het soort visum dat u nodig heeft voor de Dubai hangt of van verschillende factoren, zoals uw nationaliteit en het doel en de duur van uw bezoek.

Vorige slide
Volgende slide

Visum voor 30 dagen bij aankomst

Inwoners van de volgende landen hoeven niet van te voren een visum te regelen om toegang tot de VAE te krijgen en kunnen bij aankomst een visum krijgen dat 30 dagen geldig is, met een aanvullende periode voor verlenging van 10 dagen:

Andorra
Australië
Brunei
Canada
Vaticaanstad
Hong Kong
Ierland
Japan
Maleisië
Chili
Monaco
Rusland
San Marino
Seychellen
Singapore
Oekraïne
Mauritius
China
Kazachstan
Nieuw-Zeeland
Verenigd
Koninkrijk
Verenigde Staten van Amerika

Let op:

  1. Inwoners van de hierboven genoemde landen kunnen bij aankomst met hun reguliere paspoort een visum voor 30 dagen verkrijgen dat geldig is vanaf de dag van aankomst
  2. Het visum kan verlengd worden en de totale geldigheid inclusief verlenging is vanaf het moment van aankomst 60 dagen
  3. Een paspoort dient regulier en langer dan zes maanden geldig te zijn.
  4. Dit visum wordt beschouwd als meervoudig toegangsvisum, hetgeen de visumhouder de mogelijkheid biedt om de 30-daagse geldigheidsduur te benutten, of de visumhouder zich nu binnen of buiten de VAE bevindt. Het aantal dagen dat de visumhouder zich buiten de VAE bevindt wordt gerekend vanaf de 30-daagse geldigheidsduur van het visum.

Visum voor 90 dagen bij aankomst

Inwoners van de volgende landen hoeven niet van te voren een visum te regelen om toegang tot de VAE te krijgen en kunnen bij aankomst een visum krijgen dat 90 dagen geldig is:

Visum is geldig voor 90 dagen. Kan verlengd worden.
Zuid-Korea
Argentinië
Bahama's
Solomon Eilanden
Nauru

Let op:

  1. Inwoners van de hierboven genoemde landen kunnen bij aankomst met hun reguliere paspoort een visum voor 90 dagen verkrijgen dat geldig is vanaf de dag van aankomst
  2. Het visum kan verlengd worden
  3. Een paspoort dient regulier en langer dan zes maanden geldig te zijn.
Het visum is geldig voor 90 dagen. Kan niet verlengd worden.
Oostenrijk
België
Brazilië
Bulgarije
Kroatië
Cyprus
Denemarken
Estland
Zwitserland
Finland
Polen
Frankrijk
Duitsland
Griekenland
Hongarije
IJsland
Italië
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
Portugal
Roemenië
Slowakije
Slovenië
Spanje
Zweden
Liechtenstein
Tsjechië

Let op:

  1. Inwoners van de hierboven genoemde landen kunnen bij aankomst met hun reguliere paspoort een visum voor 90 dagen verkrijgen dat geldig is vanaf de dag van aankomst
  2. Dit soort visum kan niet verlengd worden
  3. Een paspoort dient regulier en langer dan zes maanden geldig te zijn.
  4. De visumhouder kan het 90-dagenvisum bij aankomst laten ingaan en moet dit binnen 180 dagen na eerste binnenkomst gebruiken

Visum doorreis & tussenstop

Een doorreisvisum is gedurende 48 tot 96 uur beschikbaar voor alle paspoorthouders*. Passagiers dienen een geldige boeking van een volgende vlucht buiten de VAE en een geldige hotelreservering gedurende het verblijf in het land te hebben.

Het is raadzaam vooruit te plannen en van te voren de visa aan te vragen, alvorens u uw tussenstop en doorreis via Dubai boekt.

Type visum Tarieven
48-uursvisum Gratis bij aanvraag via reisbureaus en luchtvaartmaatschappijen

Beschikbaar bij aankomst op de luchthaven en hier zijn kosten aan verbonden
96-uursvisum Er zijn kosten van toepassing bij aanvraag via reisbureaus en luchtvaartmaatschappijen

Beschikbaar bij aankomst op de luchthaven en hier zijn kosten aan verbonden


Algemene voorwaarden:

• Doorreisvisa zijn te boeken via plaatselijke reispartners
• Administratiekosten voor het aanvragen van een visum zijn van toepassing op de visa van 48 en 96 uur
• Reizigers dienen een bevestigde hotelboeking gedurende hun doorreisperiode in Dubai te hebben
• Reizigers dienen binnen de tijdsduur van hun doorreis in het bezit te zijn van een bevestigd vliegticket vertrekkende vanaf Dubai
• Toegang tot de VAE is onderhevig aan toestemming van de immigratie-autoriteiten
• De standaard verblijfsduur is van toepassing op alle visumaanvragen en is onderhevig aan toestemming van de immigratie-autoriteiten en veiligheidsmachtiging
• Reizigers kunnen hun doorreisvisa aanvragen bij de luchthaven, deze is onderhevig aan toestemming van de immigratie-autoriteiten en veiligheidsmachtiging

Emirates Airline accepteert eveneens online visumaanvragen, mogelijk gemaakt door VFS Global Services. Ga simpelweg naar het gedeelte ‘Aanvragen van uw visum voor de VAE’ van emirates.com, kies uw visumcategorie naar keuze en voer uw reisgegevens in. U ontvangt vervolgens een visumformulier per e-mail, deze dient te worden ingevuld en samen met de nodige visumleges overgedragen te worden. Uw visumaanvraag dient minsten vier werkdagen voor uw aankomst in de VAE ingediend te worden.

*Gelieve contact op te nemen met uw dichtstbijzijnde touroperator om na te gaan of uw paspoort aan de eisen voldoet.

Inwoners van GCC

Als u een inwoner bent van een van de GCC-landen, dan heeft u geen visum of een sponsor nodig om de VAE te bezoeken. Buitenlanders die inwoners van de GCC-landen vergezellen, of expatriate inwoners van de GCC, dienen echter wel voor aankomst in de VAE online een visum te verkrijgen.

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken van de VAE heeft een online visumsysteem voor expatriate inwoners die in GCC-landen wonen en die de VAE bezoeken. Het online visumaanvraagsysteem heeft ook een online betaalmethode. Na goedkeuring wordt er een eVisa gestuurd naar het geregistreerde e-mailadres van de aanvrager.

Met het eChannels-systeem kunnen mensen uit de volgende categorieën een aanvraag indienen:

  1. Inwoners van de VAE: Met het systeem kunnen deze mensen een aanvraag indienen voor de individuen die ze sponsoren
  2. Expatriate inwoners van de VAE kunnen via het systeem een visum of een inreisvergunning aanvragen
  3. Staatsburgers van de GCC die in de VAE wonen kunnen een aanvraag indienen voor de individuen die zij sponsoren
  4. Inwoners van de GCC kunnen een inreisvergunning voor de VAE aanvragen
  5. Bezoekers: toekomstige bezoekers kunnen ook een inreisvergunning/bezoekersvisum aanvragen

Het is een must om een eVisa te verkrijgen voordat u naar de VAE reist. Inwoners en staatsburgers van de GCC die een niet-inwoner of een niet-staatsburger sponsoren krijgen geen toestemming voor de aanvraag van de gast als de sponsor de gast niet vergezeld bij binnenkomst.

Inwoners, staatsburgers en bedrijven in de VAE kunnen een nieuw visum of een visumverlenging aanvragen via het online smartsysteem UAE eChannels van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Soorten visa

Visum doorreis/tussenstop

Duur: 48 tot 96 uur
Geldigheid: 14 dagen vanaf dag van afgifte
Voorwaarden: geldig bij boeking van verdere vluchten buiten de VAE en bevestigde hotelreservering gedurende het verblijf in het land

Dienstenvisum

Duur: 14 dagen vanaf de datum van binnenkomst
Geldigheid: 14 dagen vanaf de datum van afgifte
Voorwaarden: sponsorschap van een hotel of touroperator

Toeristenvisum

Geldigheidsduur: langetermijnvisum voor 60 dagen of een kortetermijnvisum voor 30 dagen vanaf de datum van binnenkomst, afhankelijk van het soort visum
Geldigheid: 60 dagen vanaf de datum van afgifte
Voorwaarden: sponsorschap van een hotel of touroperator

Bezoekersvisum

Geldigheidsduur: 90 dagen/30 dagen vanaf de datum van binnenkomst, afhankelijk van het soort visum
Geldigheid: 60 dagen vanaf de datum van afgifte
Voorwaarden: Sponsorschap van een inwoner van de VAE, een touroperator of een hotel

Werkvisum

Bedrijven dienen een werkvisum voor hun werknemers aan te vragen. Visumduur en geldigheid zijn onderhevig aan de voorwaarden van de arbeidsovereenkomst.
Voorwaarden: paspoorten dienen tijdens aankomst in de VAE minstens zes maanden geldig te zijn en enkel recente kleurenfoto's (geen Polaroid) met een witte achtergrond worden geaccepteerd. Diegenen die al in de VAE aanwezig zijn, kunnen terwijl men zich nog in het land bevindt een verandering van status aanvragen of kunnen de VAE verlaten en daarna terugkeren.

Hoe aan te vragen
  1. Neem contact op met uw plaatselijke reispartner, deze zal namens u een Visum Service (14 dagen), Visum Toerist (30 dagen), Visum Bezoek (90 dagen) of Visum Doorreis (48 tot 96 uur) aanvragen.
  2. Personen (familie of vrienden) die in de VAE woonachtig zijn kunnen eveneens, onder bepaalde voorwaarden, een bezoekersvisum voor u aanvragen.
  3. U kunt ook een visum aanvragen via Emirates Visa Services.

Bezoek voor meer informatie: www.dnrd.ae

Top