Top Top
Visa- en douane-informatie
Uw handleiding voor het aanvragen van een visum voor Dubai

Het soort visum dat u nodig heeft voor de Dubai hangt of van verschillende factoren, zoals uw nationaliteit en het doel en de duur van uw bezoek.

Vorige slide
Volgende slide

Visum voor 30 dagen bij aankomst

Inwoners van de volgende landen hoeven niet van te voren een visum te regelen om toegang tot de VAE te krijgen en kunnen bij aankomst een visum krijgen dat 30 dagen geldig is, met een aanvullende periode voor verlenging van 10 dagen:

Andorra
Australië
Brunei
Canada
Vaticaanstad
Hong Kong
Ierland
Japan
Maleisië
Chili
Monaco
Rusland
San Marino
Seychellen
Singapore
Oekraïne
Mauritius
China
Kazachstan
Nieuw-Zeeland
Verenigd
Koninkrijk
Verenigde Staten van Amerika

Let op:

  1. Inwoners van de hierboven genoemde landen kunnen bij aankomst met hun reguliere paspoort een visum voor 30 dagen verkrijgen dat geldig is vanaf de dag van aankomst
  2. Het visum kan verlengd worden en de totale geldigheid inclusief verlenging is vanaf het moment van aankomst 60 dagen
  3. Een paspoort dient regulier en langer dan zes maanden geldig te zijn.
  4. Dit visum wordt beschouwd als meervoudig toegangsvisum, hetgeen de visumhouder de mogelijkheid biedt om de 30-daagse geldigheidsduur te benutten, of de visumhouder zich nu binnen of buiten de VAE bevindt. Het aantal dagen dat de visumhouder zich buiten de VAE bevindt wordt gerekend vanaf de 30-daagse geldigheidsduur van het visum.

Visum voor 90 dagen bij aankomst

Inwoners van de volgende landen hoeven niet van te voren een visum te regelen om toegang tot de VAE te krijgen en kunnen bij aankomst een visum krijgen dat 90 dagen geldig is:

Visum is geldig voor 90 dagen. Kan verlengd worden.
Zuid-Korea
Argentinië
Bahama's
Solomon Eilanden
Nauru

Let op:

  1. Inwoners van de hierboven genoemde landen kunnen bij aankomst met hun reguliere paspoort een visum voor 90 dagen verkrijgen dat geldig is vanaf de dag van aankomst
  2. Het visum kan verlengd worden
  3. Een paspoort dient regulier en langer dan zes maanden geldig te zijn.
Visum is geldig voor 90 dagen. Kan niet verlengd worden.
Oostenrijk
België
Brazilië
Bulgarije
Kroatië
Cyprus
Denemarken
Estland
Zwitserland
Finland
Polen
Frankrijk
Duitsland
Griekenland
Hongarije
IJsland
Italië
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Noorwegen
Portugal
Roemenië
Slowakije
Slovenië
Spanje
Zweden
Liechtenstein
Tsjechië

Let op:

  1. Inwoners van de hierboven genoemde landen kunnen bij aankomst met hun reguliere paspoort een visum voor 90 dagen verkrijgen dat geldig is vanaf de dag van aankomst
  2. Dit soort visum kan niet verlengd worden
  3. Een paspoort dient regulier en langer dan zes maanden geldig te zijn.
  4. De visumhouder kan het 90-dagenvisum bij aankomst laten ingaan en moet dit binnen 180 dagen na eerste binnenkomst gebruiken

Inwoners van GCC

Als u een inwoner bent van een van de GCC-landen, dan heeft u geen visum of een sponsor nodig om de VAE te bezoeken. Buitenlanders die inwoners van de GCC-landen vergezellen, of expat inwoners van de GCC, dienen echter wel voor aankomst in de VAE online een visum te verkrijgen.

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken van de VAE heeft een online visumsysteem voor expat inwoners die in GCC-landen wonen en die de VAE bezoeken. Het online visumaanvraagsysteem heeft ook een online betaalmethode. Na goedkeuring wordt er een eVisa gestuurd naar het geregistreerde e-mailadres van de aanvrager.

Met het eChannels-systeem kunnen mensen uit de volgende categorieën een aanvraag indienen:

  1. Inwoners van de VAE: Met het systeem kunnen deze mensen een aanvraag indienen voor de individuen die ze sponsoren
  2. Expat inwoners van de VAE kunnen via het systeem een visum of een inreisvergunning aanvragen
  3. Staatsburgers van de GCC die in de VAE wonen kunnen een aanvraag indienen voor de individuen die zij sponsoren
  4. Inwoners van de GCC kunnen een inreisvergunning van de VAE aanvragen
  5. Bezoekers: toekomstige bezoekers kunnen ook een inreisvergunning/bezoekersvisum aanvragen

Het is een must om een eVisa te verkrijgen voordat u naar de VAE reist. Inwoners en staatsburgers van de GCC die een niet-inwoner of een niet-staatsburger sponsoren krijgen geen toestemming voor de aanvraag van de gast als de sponsor de gast niet vergezeld bij binnenkomst.

Inwoners, staatsburgers en bedrijven in de VAE kunnen een nieuw visum of een visumverlenging aanvragen via het online smartsysteem UAE eChannels van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Soorten visa

Dienstenvisum

Geldigheidsduur: 14 dagen vanaf de datum van binnenkomst
Geldigheid: 14 dagen vanaf de datum van afgifte

Toeristenvisum

Geldigheidsduur: langetermijnvisum voor 60 dagen of een kortetermijnvisum voor 30 dagen vanaf de datum van binnenkomst, afhankelijk van het soort visum
Geldigheid: 60 dagen vanaf de datum van afgifte
Voorwaarden: Sponsorschap van een hotel of touroperator, dient vooraf geregeld te worden*

Bezoekersvisum

Geldigheidsduur: 90 dagen/30 dagen vanaf de datum van binnenkomst, afhankelijk van het soort visum
Geldigheid: 60 dagen vanaf de datum van afgifte
Voorwaarden: Sponsorschap van een inwoner van de VAE, een bedrijf of een hotel*

Doorreisvisum

Geldigheidsduur: 96 uur
Geldigheid: 14 dagen vanaf de datum van afgifte
Voorwaarden: dit soort visum kan alleen worden afgegeven door luchtvaartmaatschappijen

Werkvisum

Richtlijnen voor de aanvraag van een werkvisum:

  1. Paspoort dient minimaal zes maanden geldig te zijn ten tijde van aankomst in de VAE. Alleen recente kleurenfoto's met witte achtergrond (geen Polaroid) worden geaccepteerd
  2. Diegenen die al in de VAE aanwezig zijn, kunnen binnen het land een verandering van status aanvragen of kunnen de VAE verlaten en daarna terugkeren
  3. Verandering van status is onderworpen aan goedkeuring en hangt af van het soort visum. Indien u niet onder een van de bovengenoemde categorieën valt, heeft u een visum en een sponsor nodig voor uw bezoek en de sponsor vraagt normaal gesproken namens u het visum aan

Bezoek voor meer informatie https://www.dnrd.ae/en/visa-information-and-tips

Visum aanvragen

Geldige sponsors
  1. Hotels en toeristische bedrijven kunnen namens u een dienstenvisum (14 dagen), toeristenvisum (30 dagen) of een bezoekersvisum (90 dagen) aanvragen
  2. Andere organisaties die in de VAE zijn gebaseerd kunnen alleen bezoekersvisa en dienstenvisa aanvragen
  3. Personen (familie of vrienden) die in de VAE woonachtig zijn kunnen eveneens, onder bepaalde voorwaarden, een bezoekersvisum namens u aanvragen
  4. Als u hier komt werken, hebt u een visum nodig dat namens u kan worden aangevraagd door uw werkgever of een sponsor
Online

U kunt een visum aanvragen via Emirates Visa Services.

Neem contact op met General Directorate of Residency and Foreigners Affairs (Directoraat-Generaal verblijf en vreemdelingenzaken)

Gratis nummer (Int.): +971 4 313 9999
Fax: +9714 5011111
E-mail: amer@dnrd.ae

Postadres:
General Directorate of Residency and Foreigners Affairs-Dubai
P.O BOX: 4333 Dubai
Verenigde Arabische Emiraten
Top