Top Top
Informace o vízech a vstupu do země
Váš průvodce žádostí o vízum do Dubaje

Typ víza potřebného ke vstupu do Dubaje závisí na několika faktorech: vaší státní příslušnosti, účelu návštěvy a plánované době pobytu.

Předchozí stránka
Další stránka

30denní vízum při příjezdu

Občané následujících zemí nemusí o vízum žádat předem a mohou jej na 30 dní (s 10denní dodatečnou lhůtou pro prodloužení) získat při příletu:

Andorra
Austrálie
Brunej
Kanada
Vatikán
Hongkong
Irsko
Japonsko
Malajsie
Chile
Monako
Rusko
San Marino
Seychely
Singapur
Ukrajina
Mauricius
Čína
Kazachstán
Nový Zéland
Spojené
království
Spojené státy americké

Upozornění:

  1. Občané výše uvedených zemí mohou získat vízum po příletu na 30 dní od data vstupu, pokud předloží běžný cestovní pas.
  2. Toto vízum lze prodloužit maximálně na 60 dní od data vstupu.
  3. Pas by měl být běžného typu a platný déle než šest následujících měsíců.
  4. Toto vízum lze použít k opakovaným vstupům, takže lze SAE během 30 dnů jeho platnosti libovolně opouštět a zase se sem vracet. Celkově tedy může držitel víza v SAE setrvat 30 dní.

90denní vízum při příjezdu

Občané následujících zemí nemusí o vízum do SAE žádat předem a mohou jej na 90 dní získat při příletu:

Vízum je platné po dobu 90 dnů. Je možné požádat o jeho prodloužení.
Jižní Korea
Argentina
Bahamy
Šalamounovy ostrovy
Nauru

Upozornění:

  1. Občané výše uvedených zemí mohou získat vízum po příletu na 90 dní od data vstupu, pokud předloží běžný cestovní pas.
  2. Vízum je možné prodloužit.
  3. Pas by měl být běžného typu a platný déle než šest následujících měsíců.
Vízum je platné po dobu 90 dnů. Vízum není možné prodloužit.
Rakousko
Belgie
Brazílie
Bulharsko
Chorvatsko
Kypr
Dánsko
Estonsko
Švýcarsko
Finsko
Polsko
Francie
Německo
Řecko
Maďarsko
Island
Itálie
Lotyšsko
Litva
Lucembursko
Malta
Nizozemí
Norsko
Portugalsko
Rumunsko
Slovensko
Slovinsko
Španělsko
Švédsko
Lichtenštejnsko
Česká republika

Upozornění:

  1. Občané výše uvedených zemí mohou získat vízum po příletu na 90 dní od data vstupu, pokud předloží běžný cestovní pas.
  2. Tento typ víza nelze prodloužit.
  3. Pas by měl být běžného typu a platný déle než šest následujících měsíců.
  4. Vízum platí pro opakované vstupy během 180 dnů od data prvního příjezdu za předpokladu, že součet dní v Dubaji nepřesáhne 90 dní.

Obyvatelé zemí GCC

Pokud jste občanem jedné ze zemí GCC, pro návštěvu SAE nepotřebujete vízum ani hostitele. Cizinci doprovázející občany GCC nebo cizinci žijící v některé ze zemí GCC však musí před příjezdem do SAE požádat o vízum předem online.

Cizincům, kteří žijí v zemích GCC a potřebují navštívit SAE, ministerstvo vnitra SAE poskytuje systém pro získání víz online. Online vízový systém zahrnuje také funkci online platby. Po schválení je elektronické vízum žadateli zasláno na zaregistrovanou e-mailovou adresu.

Systém eChannels umožňuje podat žádost následujícím kategoriím osob:

  1. Občané SAE: Systém umožňuje podat žádost o víza pro osoby, které hostí
  2. Obyvatelé SAE z jiných zemí: Systém umožňuje podat žádost o vízum nebo povolení ke vstupu do země a jejich prodloužení nebo zrušení
  3. Občané zemí GCC žijící v SAE: Mohou podat žádost o vízum pro osoby, které hostí
  4. Obyvatelé zemí GCC: Mohou podat žádost o povolení ke vstupu do SAE
  5. Návštěvníci: Návštěvníci mohou podat žádost o povolení ke vstupu do země / návštěvní vízum

Vezměte na vědomí, že získání elektronického víza před cestou do SAE je povinné. Obyvatelé zemí GCC nebo občané zemí GCC hostící osobu, která není občanem ani obyvatelem zemí GCC, nezískají schválení žádosti pro svého hosta, pokud jej při vstupu do země nedoprovázejí.

Občané, obyvatelé a společnosti v SAE mohou žádat o nová víza nebo prodloužení stávajících víz prostřednictvím chytrého online systému UAE eChannels provozovaného ministerstvem vnitra.

Typy víz

Služební vízum

Doba: 14 dnů od data vstupu do země
Platnost: 14 dnů od data vydání

Turistické vízum

Doba: dlouhodobé vízum na 60 dní nebo krátkodobé na 30 dní od data vstupu, podle typu víza
Platnost: 60 dnů od data vydání
Požadavky: Pozvání od hotelu nebo cestovní kanceláře a zažádání předem*

Návštěvní vízum

Doba: 30 resp. 90 dnů od data vstupu, v závislosti na typu víza
Platnost: 60 dnů od data vydání
Požadavky: Pozvání od osoby s trvalým pobytem v SAE, společnosti nebo hotelu*

Tranzitní vízum

Doba: 96 hodin
Platnost: 14 dnů od data vydání.
Požadavky: Tento druh víza mohou zajistit pouze letecké společnosti.

Pracovní vízum

Pravidla pro žádosti o pracovní vízum:

  1. Cestovní pas musí být v době vstupu do SAE platný minimálně šest následujících měsíců. Předkládané fotografie musí být aktuální a barevné s bílým pozadím (nikoli vytvořené fotoaparátem Polaroid).
  2. Osoby, které už se v SAE nacházejí, mohou o změnu víza požádat v zemi, nebo mohou SAE opustit, zažádat jinde a zase se vrátit.
  3. Změna typu víza podléhá schválení (v závislosti na typu víza). Pokud do žádné z výše uvedených kategorií nespadáte, je nutné si zajistit vízum a pozvání od místní osoby (fyzické či právnické), přičemž tato osoba obvykle požádá o vízum vaším jménem.

Další informace najdete na adrese https://www.dnrd.ae/en/visa-information-and-tips

Požádat o vízum

Osoby, které mohou zajistit pozvání
  1. Hotely a cestovní agentury mohou vaším jménem požádat o služební vízum (14 dní), turistické vízum (30 dní) nebo návštěvní vízum (90 dní).
  2. Jiné organizace se sídlem v SAE mohou žádat pouze o návštěvní a služební víza.
  3. Občané SAE (příbuzní nebo přátelé) mohou při splnění podmínek vaším jménem požádat o návštěvní vízum.
  4. Pokud k nám jedete pracovat, budete potřebovat vízum, které vaším jménem zajistí váš zaměstnavatel nebo zvoucí osoba.
Online

O vízum můžete požádat prostřednictvím služby Emirates Visa Services.

Kontaktujte generální ředitelství pro občanství a zahraniční věci

Bezplatná linka (mezinárodní): +971 4 313 9999
Fax: +9714 5011111
E-mail: amer@dnrd.ae

Kontaktní adresa:
General Directorate of Residency and Foreigners Affairs-Dubai
P.O. BOX: 4333 Dubai
United Arab Emirates
Top