Dette ligger nu i dine foretrukne valg!

Log på, eller opret en konto, for at gemme dine favoritter og modtage personlige anbefalinger.

LoginRegistrer

Login for at like

Login eller registrer for at like dette indhold

LoginRegistrer

Mad og drikke

Udforsk de 10 bedste street food-steder i Dubai

Arva Ahmed

Arva Ahmed

Madekspert

Tue, February 20, 2024

Tag på smagsrundtur rundt i byen sammen med Arva Ahmed, som afslører de bedste etniske spisesteder, gode gammeldags retter og giver et indblik i visse kulinariske hemmeligheder.

Arva Ahmed

Arva Ahmed

Madekspert

Tag på smagsrundtur rundt i byen sammen med Arva Ahmed, som afslører de bedste etniske spisesteder, gode gammeldags retter og giver et indblik i visse kulinariske hemmeligheder.

1

Palæstinensisk falafel hos Sultan Dubai Falafel

Sultan Dubai Falafel ligger på ligger på Al Muraqqabat i Deira , og er byens bedste sted at få palæstinensisk falafler og humus. Her handler det ikke om tørre brune falafelkugler, men om de lækreste saftige grønne falafler fyldt med persille, koriander og dild. Det friskbagte bløde pitabrød, (khubz) kommer fra deres søsterrestaurant, som ligger lige ved siden af. Som tilbehør kan man bestille nogle langsomt kogte fava-bønner (foul), chilisovs (shatta), pickles, dybstegt aubergine og blomkål. Til sidst tilsættes der fløjlsblød humus med grøn peber og limesauce (tatbeela). "Profferne" ved lige præcis hvordan de skal bruge deres gaffel til at tvære falafelkuglerne ud inde i pitabrødet, inden de tilsætter al tilbehøret.  

2

Falafel Alzaeem – røget æg og friskbagt ka’ak

Sjovt nok har kommer dette steds berømmelse i Deira ikke fra deres falafler. Det er deres frisk rullede ka'ak-brød i Jerusalem-stil drysset med masser af sprøde sesamfrø, der har gjort det kendt. Prøv fx en friskbagt skive med ost, masser af smørbar chili shatta, za’atar med urter og kogt æg, som er blevet røget i et lag af chips i hele seks timer. Falafel Alzaeem ligger på Al Doha Road i Hor Al Anz-området.
3

Sind Punjab har stået for den bedste kylling siden 1968

Dybt inde i Meena Bazaars gader ligger Punjabi. Dette spisested laver en fantastisk kylling, og har været indernes absolutte foretrukne favorit siden 1969. Punjab laver de mest fantastiske marinerede kyllingespyd, som grilles over kul, indtil de er perfekt grillede og lækre. Der er aldrig nogen, der har forladt Sind Punjab uden af have smagt på en af deres andre signatur-retter. Fx butter chicken og stærk chana(kikærter) masala med lidt laccha parathas. Bestil en lassi til (en drik baseret på yoghurt), eller prøv deres friskpressede juice af rørsukker med et dryp lime.

4

Lækker indisk street food hos Rangoli

Denne gammeldags indiske vegetarrestaurant i Karama mangler måske en smule atmosfære, men når det gælder deres chaat (street food) og pani puri, så ved de lige præcis, hvordan kagen skal skæres! Disse lækre "puri" kan spises i én mundfuld og er lavet af sprød dej fyldt med mungbønner, stærk chilivand (pani), søde dadler og tamarindchutney. "Puriens" fyld er flydende, og den skal derfor kommes hel ind i munden på én gang. Stamgæsterne kan sætte flere tallerkener til livs af denne ret på ingen tid. Andre favoritter omfatter dampet ris med rå mango og chutney ( bhel ), krydrede kartofler med peanutboller, (dabeli), og søde, friturestegte jalebi..

5

Hajar Al Madina Bakery – frisk ost og zaatar-brød

De små afghanske/pakistanske bagerier, der ligger spredt ud over hele det gamle Dubai, bager varme brød, som passer perfekt til en krydret linsegryde. De kan endda nydes alene ude på gaden ved de brændende ovne. Dette lille bageri i Hor Al Anz i Deira har to slags ovne - en pizzalignende ovn til at lave møre, flade og bløde rotis og en cylinderformet tanoor ovn, hvor der laves mere sprødt, luftigt brød med bid i. Men jeg anbefaler det fyldte brød, der er formet som en strømpe, og som klaskes mod ovnens varme vægge, indtil det er blevet gyldent og luftigt. Prøv den salte udgave med flødeost og za'atar eller den søde af slagsen med klæbrig honning og ost (pas på, for honningen kan være brændende varm).

6

Al Habasha – en etiopisk restaurant med komfortmad fra Afrika

Dette livlige etiopiske spisested er fyldt med etiopere, hvilket er fremragende reklame for en etiopisk restaurant. Stedet ligger i Deiras Abu Hail-område og ejes af den sprudlende Sara, der har valgt smør og gæret brød (injera) som traditionelle ingredienser fra sit hjemland. Prøv den ildrøde kyllingeragout (doro wat). Det er den etiopiske nationalret, og den øses direkte op på det lækre svampede injera-brød. Retten serveres uden bestik, da den traditionelle måde at spise den på er at bruge brødet til at samle kyllingestykkerne og sovsen op uden at få det på fingrene, hvilket kan være lidt af en udfordring! Stedet har også masser af vegetarretter, da etioperne holder mange fastedage, hvor de blandt andet spiser de to retter,misir (linser) og shiro (ragout med kikærter), som er specielt lækre. Generelt er maden ret krydret, men du kan bestille noget kølendeaib (hjemmelavet hytteost) til at slukke ildebranden med, eller bede om noget alitcha , som er en mildere - også kaldet tøsedrenge-udgaven - af deres ragout. Desserter er ikke en del af de etiopiske køkken, men du kan få en kop kaffe efter måltidet. Og den oplevelse er en hel ceremoni med røgelse, mini-kopper med en stærk sort drik og en etiopisk kaffesnack, som faktisk er popcorn!

7

Foul Abo Al Abbas fava-favoritter

Der er ingen, der ved, præcist hvornår dette sudanesiske spisested åbnede i Karama... ikke engang de ansatte. Nogle mener, at det er 20 år siden, andre 30, og for mange er det som om, at det altid har eksisteret. Menuen på stedet er ekstremt koncis og kan læses med et blik, og cafeteriaets hovedspecialitet er dets "foul" – langsomt kogt fava-bønner. Retten findes overalt i Mellemøsten, men sudaneserne tilsætter ofte lidt ekstra godt i deres udgave, i form af ost i stil med feta, og serverer den med boller à la hotdogbrød (samoon) frem for pitabrød. Du bør heller ikke snyde dig selv for at smage deres sudanesiske pølser, der serveres med en "farlig" stærk peanut-dakwa sauce, hvis ildebrand bedst slukkes med en hibiscus-juice (karkade).
8

Spice Souk cafeteria med æggeruller med Oman-chips

top-10-street-food-shops-cafeteria-behind-spice-souk-shutterstock

Ingen kan rulle en æggerulle som chaiwallas på dette lille cafeteria lige bag ved Spice Souk i Deira. De laver en let omelet med chili, som de ruller ind i et fladbrød, parotta, smurt med cremet ost og dryppet med daqoos (lokalt slang for "stærk sauce"). Dubais børn fra 80'erne får endvidere en ekstra hemmeligt ingrediens i deres ruller, nemlig Oman Chips. Disse stærke chips er krydret med rød chili, og de anvendes ikke kun til at stille lækkersulten om eftermiddagen, de bruges også som crumble til alle dem, der bare eeeeelsker chips samt i forskellige kalorierige komfortretter. Det eneste man kan drikke til en  anda parotta-rulle er en rygende varm chai-te. Stedet koger de stærke sorte teblade med en ukendt mængde sukker, kondenseret mælk og lidt kardemomme, hvilket giver mælken en sødlig smag, præcis som de lokale elsker det.

9

Shiraz Nights laver den mest fantastiske krydrede kylling shawarma

Konkurrencen er hård på dette lokale shawarma-spisested i Deira's Baniyas-område. Lige ved siden af ligger der en anden gammel iransk shawarma- og kebabrestaurant, Hatam Al Tai, der også kæmper om de lokale kunder. Begge restauranter har deres egen kundeskare af lokale kunder, der står i kø udenfor vinduet. Hvis du ikke kan spise mere end en, så vælg Shiraz Nifhts, da deres kyllingeshawarma er rullet i et helt tyndt iransk brød, der ikke overdøver fyldet. Hvis stærke sager lige er dig, så prøv den krydrede udgave med aioli med chili og hvidløg (spicy towm). Snup din shawarma og et stort glas blandet frugtjuice, og gå over til Naif Park, der ligger i nærheden, og nyd dit måltid under åben himmel.
10

Sadaf Iranian Sweets serverer uimodståelige persiske lækkerier

Sadaf Iranian Sweets

Dette iranske spisested/butik ledes af den erfarne Mr. Reza, og det er i sandhed en skattekiste fyldt med persiske lækkerier. Bestil en portion bastani – en lækker iransk is med pistacie, krydret med det dyreste krydderi af dem alle: safran. Spis din bastani uden noget, eller vælg den ekstravagante persiske udgave af en "sundae", hvor isen serveres oven på en håndfuldt frosne faloodeh nudler, der har trukket i rosenvand. Og den røde og gule sirup er ikke kun til pynt, – den hældes over med rund hånd for at give ekstra smag. Forlad ikke stedet uden af have købt Mr. Rezas signatur nøddeblanding, syltetøjscookies drysset med pistacie (shirini moraba) samt de vanedannede og "uartige" iranske ostepops. Hvis man er heldig, er Sadaf-restauranten oven over butikken i gang med lave sine traditionelle sangak – brød bagt på sten. Prøv også deres fetaost, friske krydderurter og sprøde valnødder.