Sparat bland dina favoriter!

Logga in eller skapa ett konto för att spara favoriter och få personligt anpassade resetips.

InloggningRegistrera dig

Integritetsmeddelande

Din integritet är viktig för oss. Det här integritetsmeddelandet förklarar vilka personuppgifter vi behandlar, hur vi behandlar dem och för vilka ändamål.

Gå till avsnittet

Om Dubai DET och kontaktuppgifter

Department of Economy and Tourism
Department of Economy and Tourism ("DET") är en organisation som bildats i enlighet med lag nr 20 från 2021, med huvudadress P.O. Box 594, Dubai, Förenade Arabemiraten.. DET är den myndighet som har huvudansvar för planering, övervakning, utveckling och marknadsföring av turismtjänster i Dubai. DET marknadsför och främjar även emiratets handelssektor, och har ansvar för licensiering och klassificering av hela turismsektorn, inklusive hotell, inrättningar, utflyktsoperatörer, resebyråer och alla andra turismtjänster. Läs mer om DET på: https://www.dubaitourism.gov.ae/en/about-us.

 

DET och dess dotterbolag, inklusive, men ej begränsat till, Dubai Festivals and Retail Establishment, Dubai Corporation for Tourism and Commerce Marketing, (tillsammans "Dubai DET", "Vi", "vi", "vår" eller "oss") strävar efter att kunna erbjuda bra service till alla kunder. Däri ingår respekt för våra kunders integritet och att genomföra relevanta åtgärder för att skydda personuppgifter i enlighet med lagstiftning om dataskydd. Vi har tagit fram det här integritetsmeddelandet för att hjälpa dig, användaren, att förstå hur vi samlar in, använder och skyddar din information när du besöker och använder dig av DETs webbplatser (inklusive, men ej begränsat till, www.visitdubai.com) samt mikrowebbplatser och verktyg som finns där (våra "webbplatser"), mobilapplikationer (inklusive, men ej begränsat till, Besök Dubais och Dubai Calendars appar) och alla verktyg som finns där (våra "mobilapplikationer"), sidor på sociala medier och andra tekniska plattformar i alla former (tillsammans kallade våra "plattformar"), och hur denna information behandlas. Läs integritetsmeddelandet noga för att förstå vår syn på de personuppgifter vi samlar in och våra rutiner för att behandla dem.

Kontakta oss
Din integritet är viktig för oss och därför är du alltid välkommen att kontakta oss på privacy@dubaitourism.ae om du har några frågor.

Vid allmänna frågor, klagomål eller förslag är du välkommen att kontakta oss på info@dubaitourism.ae eller genom att klicka här.

Vårt integritetsmeddelande
Det här integritetsmeddelandet ska läsas tillsammans med våra Användarvillkor och andra dokument som vi hänvisar till i texten.

Observera att vi kommer be dig om tillåtelse innan vi använder oss av uppgifter för ett annat syfte än de som beskrivs i detta integritetsmeddelande.

Integritetsmeddelandet använder följande nyckeltermer:

  • Lagring av data i webbläsaren: tillåter webbplatser att lagra data i en webbläsare på en enhet. När detta används i läget "lokal lagring" kan data sparas över flera sessioner (till exempel så att data fortfarande kan nås efter det att webbläsaren har stängts och öppnats igen). En teknologi som möjliggör lagring av data är HTML 5.
  • Icke-identifierande uppgifter: uppgifter som samlas in om användare på ett sådant sätt att de inte längre refererar till en individuellt identifierbar användare.
  • Personuppgifter: uppgifter som du ger oss som direkt eller indirekt identifierar dig, till exempel namn, e-postadress, betalningsinformation, kreditkortsinformation eller andra uppgifter som rimligen kan associeras till sådana uppgifter av Dubai DET, till exempel de uppgifter som vi associerar med de konton som du kan ha hos Dubai DET.
  • Känsliga personuppgifter: uppgifter om etniskt ursprung, politisk uppfattning, religion, hälsa, genetisk eller biometrisk information (när det används som ID-bevis) och eventuella begångna brott.

Personuppgifter

Vilka personuppgifter samlar vi in?

Vi samlar in ett urval av personuppgifter för att kunna leverera och förbättra våra tjänster.

  • Personuppgifter som vi får genom att du aktivt använder vårt innehåll, plattformar och via tredje part är till exempel ditt namn, kontaktuppgifter, betalningsuppgifter och/eller officiell dokumentation
  • Känsliga personuppgifter som vi kan få in:
    • Hälsoinformation om exempelvis allergier vid organisering av utflykter
    • Vid ansökan om anställning hos Dubai Tourism eller i Dubai får vi in information om löneförväntningar. Det görs även bakgrundskontroller som kan visa eventuella begångna brott
    • Analyser av din aktivitet på nätet med Dubai Tourism eller organisationer baserade i Dubai, till exempel hotell och sevärdheter
    • Vid ansökan om visum för pensionärer elle för distansarbete i Dubai via programmen Retire in Dubai eller Virtual Working, görs exempelvis kontroller för att se om du finns i kriminalregistret
  • Samtycken vi får in när du godkänner att vi behandlar dina uppgifter, i de fall där samtycke krävs, eller för andra aktiviteter, till exempel genom att använda kakor.
  • Tekniska data inkluderar:
    • IP-Adress (Internet Protocol Address)
    • Enhetsspecifik information (såsom hårdvarumodell, operativsystemsversion, unika enhetsidentifierare och mobilinformation, inklusive telefonnummer)
    • Händelseinformation såsom krascher, systemaktivitet, hårdvaruinställningar, webbläsartyp, webbläsarspråk, datum och tid för din förfrågan och hänvisnings-URL
    • Kakor och liknande teknologi som kan unikt identifiera din webbläsare eller konton på våra Plattformar,
    • Information (inklusive personuppgifter) lokalt på din enhet via funktioner som lagring av data i webbläsaren (däribland inkluderat HTML 5) och cacheminne
    • Vi kan också komma att samla in och behandla platsinformation när du använder någon av våra Plattformar via olika uppkopplingar, exempelvis åtkomstpunkter för wifi och mobilmaster.
  • När information associeras med något av dina konton på våra Plattformar behandlar vi det som personuppgifter. För mer information om tekniska data, se vår sektion om "Direktmarknadsföring, IP-adresser och kakor"

Så samlar vi in personuppgifter

Vi samlar in dina personuppgifter direkt från dig, om det inte är orimligt eller opraktiskt att göra så. Det görs på flera sätt, bland annat:

  • När du går in på och använder dig av våra Plattformar, inklusive våra appar, SMS/MMS eller mejl till oss,
  • när du deltar i en tävling eller kampanj,
  • genom någon annan som har försett oss med dina uppgifter (t. ex. en gåvoprenumeration),
  • genom samtal mellan dig och våra representanter och/eller
  • när du fyller i en ansökan eller en prenumeration.

Vi kan också samla in personuppgifter från tredje part, till exempel:

  • tredjepartsföretag, som kreditupplysningsföretag, brottsbekämpande myndigheter och andra statliga myndigheter,
  • organisatörer eller medorganisatörer av evenemang, projekt eller initiativ samt tjänsteleverantörer som hjälper till med dessa evenemang, projekt eller initiativ,
  • annonsörer,
  • e-postlistor,
  • rekryteringsföretag och/eller
  • underleverantörer och affärspartners.
  • När du använder en av våra plattformar på sociala medier, till exempel vår facebooksida, får vi information från tredje part (däribland Sprinklr), vilket låter oss se dina offentligt tillgängliga uppgifter på sociala medier. För att lära dig mer om hur Sprinklr använder dina personuppgifter kan du titta på Sprinklr Social Media Management System (SMMS)s integritetsmeddelande.

Alla personuppgifter vi samlar in om dig sparas bara under den tid som informationen krävs för att fullgöra åtagandet ifråga. Om vi inte längre behöver använda eller lämna ut dina personuppgifter för de ändamål som omnämns i vårt integritetsmeddelande, och vi inte har någon laglig skyldighet att spara dem, kommer vi i rimligaste mån att radera de personuppgifter vi samlat in om dig eller anonymisera dem (se till att de inte är personligt identifierbara).

Så använder vi personuppgifter

Enligt dataskyddslagen kan vi endast använda dina personuppgifter när vi har ett giltigt skäl för detta. Det gäller också när vi delar med oss av dina personuppgifter till tredje part. När vi använder oss av dina personuppgifter måste vi ha minst en av följande lagliga grunder för att göra detta:

  • För att fullgöra avtal
  • I enlighet med lagliga krav
  • När ett liv är i fara (grundläggande intresse)
  • När det krävs för att leverera våra huvudsakliga tjänster (berättigat intresse)
  • När det krävs för att utföra en uppgift av allmänt intresse
  • När du ger ditt samtycke 

Vi kan ta emot dina personuppgifter från dig eller tredje part som vi samarbetar med:

  • för att tillhandahålla information, produkter eller tjänster som du efterfrågar hos oss (till exempel Dubai Calendar – se avsnittet om Dubai Calendar nedan för mer information),
  • för att svara på dina frågor, synpunkter eller önskemål,
  • för att tillhandahålla, eller tillåta utvald tredje part att tillhandahålla, ytterligare tjänster och/eller information om ytterligare tjänster som kan intressera dig, när du har gett ditt samtycke. Du kommer att bli informerad om namnet på berörd tredje part om denna behöver ditt samtycke (se avsnittet "Marknadsföring" nedan för mer information),
  • för att informera dig om ändringar som gjorts på en eller samtliga av våra Plattformar,
  • för att administrera evenemang, tävlingar, projekt och initiativ,
  • för att säkerställa att innehållet på våra Plattformar presenteras på det mest lämpliga sättet för dig och din enhet. 

Användning av personuppgifter och berättigat intresse

När vi hänvisar till vårt berättigade intresse är vi skyldiga att informera dig om vilken information vi samlar in i enloighet med denna rättsliga grund och för vilket ändamål vi använder den. Nedan finns en lista över de sätt som vi kan använda dina personuppgifter på och information om vårt berättigade intresse i varje fall:

Att erbjuda tjänster för människor som besöker eller som har intresse av Dubai:

Vi använder personuppgifter för följande ändamål:

  • För att skickas till ett callcenter som hjälper dig med problem som du kan ha och tar emot förslag och feedback från dig
  • För att organisera och administrera evenemang, tävlingar, projekt och initiativ
  • För tävlingar och priser och för att kontrollera vinnarens identitet
  • För att organisera resor till Dubai för utvalda personer och tredje part, till exempel influencers eller tävlingsvinnare
  • För att registrera användare på våra onlineplattformar och spel
  • För att bidra till informationssäkerhet och verksamhetens kontinuitet

Rättslig grund:

  • För att fullgöra avtal
  • Berättigat intresse
  • När du ger ditt samtycke

Berättigat intresse:

  • För att förbättra våra tjänster
  • För att organisera tävlingar och priser
  • För att organisera resor för tredje part
  • För att erbjuda onlinetjänster, till exempel möjlighet att registrera sig på våra appar och plattformar

För att tillhandahålla våra produkter, tjänster och plattformar

Vi använder personuppgifter för följande ändamål:

  • För att administrera våra plattformar och för interna åtgärder, inklusive felsökning, dataanalys, tester, forskning, statistik och kartläggningar.
  • För att du ska kunna använda våra interaktiva tjänster om du önskar det.
  • Som en del i vårt arbete med att säkra våra plattformar.
  • För att administrera turistskatten ("Tourism Dirham"), en avgift sombetalas av hotellgäster.
  • För att administrera initiativ, projekt, tävlingar och program som marknadsför och uppmuntrar till verksamhet i Dubai (till exempel program/initiativ som Intelak, Futurism, Study Dubai, Retire in Dubai och Virtual Working Programme).
  • För att administrera ansökningar till Dubai College of Tourism (DCT)
  • För att administrera semesterhustjänsten
  • För att organisera evenemang som marknadsför Dubai
  • För att administrera portaler för tjänster som hotellklassificering, biljettplattformar, visumplattformar och andra tjänster som Dubai Tourism ansvarar för

Laglig grund:

  • För att fullgöra avtal
  • Berättigat intresse
  • När du ger ditt samtycke
  • I enlighet med lagliga krav

Berättigat intresse:

  • För att förbättra våra tjänster
  • För att administrera våra plattformar
  • För att erbjuda onlinetjänster, till exempel möjlighet att registrera sig på våra appar och plattformar

För att marknadsföra våra produkter, tjänster och plattformar

Vi använder personuppgifter för följande ändamål:

  • För att utveckla och hantera de varumärken som finns i, och som relaterar till, Dubai
  • För att skicka information om produkter och tjänster som finns i Dubai och som du kan vara intresserad av
  • För att interagera med dig när du nämner Dubai på internet och ge dig personanpassat innehåll
  • För att mäta eller förstå hur effektiv vår marknadsföring är och erbjuda relevant marknadsföring
  • För marknadsundersökningar och analyser
  • För att ge dig och andra användare av våra plattformar förslag och rekommendationer angående varor och tjänster som kan intressera dig eller dem (se avsnittet "Marknadsföring" nedan), om du har gett ditt samtycke till detta
  • För att be om tillåtelse att använda ditt webbinnehåll, som relaterar till Dubai, i marknadsförings- och kommunikationssyfte
  • För att skicka nyhetsbrev om du har prenumererat på dem
  • För att lära oss mer om dina intressen genom att se vad du läser online och
  • För att förbättra våra plattformar så att innehållet presenteras på det mest lämpliga sättet för dig och din enhet

Laglig grund:

  • Berättigat intresse
  • När du ger ditt samtycke

Berättigat intresse:

  • För licensiering av marknadsföringsinnehåll
  • I marknadsföringssyfte

I ärenden som rör nationella säkerhet

Vi använder personuppgifter för följande ändamål:

  • För att ge inresetillstånd till besökare och artister
  • För att säkerhetspröva organisationer som samarbetar med oss
  • För visumansökningar och säkerhetsprövning av andra som besöker Dubai på DTCM:s anmodan
  • För att administrera godkännande av förhandskontroller för femåriga visum för flera inresor som behandlas av GDRFA eller auktoriserade representanter

Laglig grund:

  • Berättigat intresse
  • I enlighet med lagliga krav

Berättigat intresse

  • För att underlätta att regler följs vid besök som vi erbjuder och för att följa gällande säkerhetsbestämmelser

För mer information angående dina rättigheter gällande dina personuppgifter hänvisar vi till sektionen "Dina rättigheter". För mer information om hur du åberopar dina rättigheter, se sektionen "Kontakta oss med dina frågor och kommentarer".

Dubai Calendar

Dubai Calendar är Dubais officiella evenemangskalender, där arrangörer kan lista evenemang och biljettförsäljare kan erbjuda Dubai Calendars användare biljetter till evenemangen.

Om du använder dig av Dubai Calendars tjänster samlar vi in, använder och behandlar dina uppgifter i enlighet med villkoren för detta integritetsmeddelande. Det innebär att vi:

  • samlar in dina personuppgifter när du registrerar dig för tjänsten,
  • använder och behandlar dina personuppgifter för att kunna tillhandahålla tjänsten och
  • skickar dina personuppgifter till tredje part, till exempel evenemangsansvariga och biljettförsäljare så att de kan tillhandahålla sina tjänster.

Portal för e-tillstånd, kampanjtillstånd och klassificeringar

DET är den myndighet som har ansvaret för administrativa och reglerande uppgifter relaterade till utgivandet av permanenta/tillfälliga turismaktiviteter och evenemang, kampanjer samt klassificeringstillstånd och licenser, uppföljning av tillstånden/licensrutinerna, inklusive preliminära godkännanden, förnyelse, ändringar och annullering, samt inspektioner av sådana godkända aktiviteter, för att säkerställa att de följer Dubais lagar och regler. De olika e-tillstånds-, kampanjtillstånds- och klassificeringsplattformarna som hanteras av DET gör att sådana reglerande aktiviteter och funktioner kan utföras.

Om du använder dig av våra portaler för e-tillstånd, kampanjtillstånd och klassificeringar samlar vi in, använder och behandlar dina uppgifter i enlighet med villkoren för detta integritetsmeddelande. Det innebär att vi:

  • samlar in dina personuppgifter när du registrerar dig för tjänsten,
  • använder och behandlar dina personuppgifter för att kunna tillhandahålla tjänsten,
  • lämnar ut eller behandlar personuppgifter i enlighet med kraven i tillämpliga lagar, eller om vi i god tro tror att detta är nödvändigt eller önskvärt för att följa tillämplig lag, och
  • behandlar och lämnar ut personuppgifter till andra myndigheter i Dubai eller federala myndigheter i Förenade Arabemiraten i ärenden som rör nationell säkerhet.

Direktmarknadsföring, IP-adresser och kakor

Marknadsföring

Om du har gett ditt samtycke eller om vi har berättigat intresse kan vi (och godkänd tredje part) kontakta dig i direktmarknadsföringssyfte via post, telefon, e-post, SMS/MMS, pushmeddelanden och kanaler på sociala medier, till exempel Facebook, Instagram, Twitter och WhatsApp.
Den här marknadsföringen kan relatera till:

  • ytterligare produkter och tjänster som vi (eller godkänd tredje part) tror kan intressera dig,
  • information om andra varor och tjänster som vi erbjuder som liknar de du redan har använt eller efterfrågat och
  • kommande evenemang, tävlingar, projekt, initiativ, kampanjer, nya produkter/tjänster eller andra erbjudanden, även de från utvalda tredjepartsföretag.

Om du redan är kund hos oss kontaktar vi dig endast på elektronisk väg (inklusive men ej begränsat till telefon, e-post, SMS/MMS, pushmeddelanden och kanaler på sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter och WhatsApp), utan att be om ditt samtycke i förväg, med information om tjänster som liknar de som du förut har använt eller efterfrågat hos oss.

Om du inte längre vill ta emot marknadsföringsmeddelanden från oss kan du avsluta din prenumeration genom att följa länken som finns i våra mejl eller genom att be oss att ta bort dig och dina personuppgifter, som samlats in elektroniskt, från våra databaser genom att skicka ett mejl till privacy@dubaitourism.ae.

IP-adress (Internet Protocol Address)

En IP-adress är ett nummer som automatiskt tilldelas din enhet varje gång du surfar på internet. När du besöker våra Plattformar, så kommer servern som används av din webbtjänstleverantör att notera din IP-adress, tillsammans med datum och tid för ditt besök, vilken typ av webbläsare du använder och eventuell annan webbplats som förde dig till våra Plattformar.
Vi kan även logga IP-adresser för att analysera trender, administrera våra Plattformar, spåra användarrörelser och samla in bred demografisk information.

Kakor (cookies)

I vissa fall kan vi också samla in dina personuppgifter genom att använda kakor. När du får åtkomst till våra webbplatser, så kan vi skicka en "kaka" (en liten textfil som innehåller ett unikt ID-nummer) till din enhet. Det gör det möjligt för oss att känna igen din enhet och personanpassa användarupplevelsen. Det hjälper oss också att spåra vilka tjänster du tittar på, så att vi kan skicka dig nyheter om dessa tjänster. Vi använder också kakor som mäter trafikmönster för att se vilka sidor på våra webbplatser som du har besökt och även för att mäta ackumulerade trafikmönster.

Vi kan också samla in anonyma data (som inte är personuppgifter) om din aktivitet på våra webbplatser (inklusive IP-adresser) via kakor, eller också kan vi samla in information från svar du ger i våra undersökningar och enkäter. Informationen används i huvudsak för statistikrapporter, trendanalyser, tjänsteadministration, felsökning samt för att målgruppsanpassa och förbättra kvaliteten på våra tjänster. I den mån informationen inte innehåller personuppgifter, eftersom den inte kan identifiera dig eller någon annan, kan vi använda informationen för vilket ändamål och på vilket sätt vi vill.

För mer information om de kakor vi använder hänvisar vi till vår Policy om kakor.

Länkar till andra webbplatser

Vi är inte ansvariga för de rutiner som tillämpas av webbplatser eller tjänster som länkar till eller från vår webbplats, inte heller för den information eller det innehåll de tillhandahåller eller de datainsamlingsrutiner eller integritetspolicyer som de tillämpar. Tänk på att när du klickar på en länk för att gå från vår webbplats till en annan webbplats, så gäller inte längre vårt integritetsmeddelande för dessa tredjepartswebbplatser eller -tjänster. Besök på, och användning av, en eventuell tredje parts webbplats eller tjänst, inklusive de som har en länk eller annons på våra webbplatser, är underkastat berörd tredje parts egna regler och riktlinjer. Du godkänner även att vi inte ansvarar för, och inte har någon kontroll över, de eventuella tredje parter som får tillgång till ditt användarinnehåll med ditt samtycke. Om du använder en tredje parts webbplats eller tjänst (till exempel Facebook, Instagram, Twitter, Google groups, etc.) och du tillåter att tredje part kan komma åt ditt användarinnehåll, så gör du det på egen risk. Detta integritetsmeddelande tillämpas inte på information som vi samlar in på annat sätt (till exempel offline) eller från andra källor än våra plattformar.

Uppgifter som vi delar med oss av

När du ger ditt samtycke till att lämna personuppgifter kan vi också komma att be om ditt samtycke för att dela med oss av dina personuppgifter till Dubai DETs dotterbolag som ibland kan behöva få tillgång till dina uppgifter för att erbjuda dig tjänster för vår räkning. Eftersom Dubai DET slår vakt om din integritet har vi beslutat att ha samma nivå av integritetsskydd i hela vår verksamhet.

Juridiskt sett agerar då Dubai DETs dotterbolag som "databehandlare" för att behandla dina personuppgifter åt oss, enligt våra specifika instruktioner. Den här behandlingsprocessen omfattas också av lagarna om dataskydd och behandlar endast dina personuppgifter i enlighet med vårt integritetsmeddelande och andra gällande sekretess- och säkerhetsåtgärder.
När vi delar med oss av dina personuppgifter, inom Dubai DET eller med tredje part, upprättar vi pålitliga överenskommelser med tredje part för att se till att personuppgifterna hanteras i enlighet med relevanta dataskyddslagar, till exempel GDPR. När vi gör detta använder vi lämpliga skyddsåtgärder för att skydda alla personuppgifter som överförs.

Vi använder standardavtalsklausuler för internationell överföring av personuppgifter som samlats in i länderna i Europeiska ekonomiska samarbetsrådet och Schweiz.

Du hittar mer information om standardavtalsklausuler på Europeiska kommissionens webbplats. 

Vi delar bara med oss av dina personuppgifter till företag, organisationer och personer utanför Dubai DET i följande fall:

Med ditt samtycke

Vi delar med oss av personuppgifter till företag, organisationer eller enskilda personer utanför Dubai Tourism (och parterna och organisationerna som nämns i denna sektion av integritetspolicyn) i marknadsföringssyfte endast när vi har ditt uttryckliga samtycke för att göra detta. Om du har givit ditt samtycke till att dela med dig av dina personuppgifter med ett eller fler av dessa tredjepartsföretag, organisationer eller individer utanför Dubai Tourism som omnämns på vår webbplats, och för det ändamål som samtycket gäller, fungerar varje tredje part som datakontrollant i relation till de uppgifter som vi skickar. Vid kontakten med dig ska varje sådan tredje part bifoga en kopia av sitt eget integritetsmeddelande, som styr den tredje partens användning av dina personuppgifter.

För extern behandling 

Vi förser våra dotterbolag, samt andra särskilt utvalda företag eller personer, med personuppgifter för att behandla dem åt oss, i enlighet med våra anvisningar, vår integritetspolicy och andra tillämpliga sekretess- och säkerhetsrutiner. Våra dotterbolag finns över hela världen, men framförallt i Förenade Arabemiraten, USA och länderna i Europeiska ekonomiska samarbetsrådet. Exempel på organisationer, med vilka vi delar med oss av din uppgifter för detta ändamål är:

  • Flygbolag
  • Hotell
  • Sevärdheter
  • Researrangörer och evenemangsorganisatörer
  • Organisationer som ordnar tävlingar åt oss, till exempel tidningar och webbplatser
  • Organisationer som skickar information om erbjudanden eller produkter
  • Organisationer som Dubai Tourism samarbetar med för att arrangera och genomföra program, tävlingar eller andra projekt

Våra samarbetspartners

Vi kan dela med oss av uppgifter, som ej klassas som personuppgifter, offentligt och med våra samarbetspartners – till exempel utgivare, annonsörer eller tillhörande webbplatser. Exempelvis kan vi dela med oss av information offentligt som visar trender angående hur våra tjänster används generellt. Exempel på organisationer som kan få tillgång till denna typ av data är:

  • Analysföretag som använder sig av anonymiserade data för att analysera resultat

När lagen kräver det

Vi kommer att lämna ut personuppgifter när lagen kräver det, eller när vi i god tro anser att en sådan handling är nödvändig eller önskvärd för att följa lagen, skydda eller försvara Dubai DETs rättigheter eller egendom, våra Plattformar eller dess användare. Vi tillmötesgår endast en begäran om att dela med oss av personuppgifter när vi kan göra det i enlighet med gällande lagar eller regler. 

  • Myndigheter som ansvarar för nationell säkerhet, till exempel Dubais polismyndighet eller andra styrande organ i Dubai

Med utvalda tredje parter

Förutom detta kan vi även dela med oss av uppgifter, som både kan klassas som personuppgifter och allmänna uppgifter, till vissa av våra närmaste samarbetspartners eller personer för följande ändamål:
Vi kan dela med oss av allmänna uppgifter, offentligt eller till våra samarbetspartners, till exempel utgivare, annonsörer eller tillhörande webbplatser. Exempelvis kan vi dela med oss av information offentligt som visar trender angående hur våra tjänster används generellt.

Vi kan lämna ut personuppgifter när lagen kräver det, eller när vi i god tro anser att en sådan handling är nödvändig eller önskvärd för att följa lagen, skydda eller försvara Dubai DETs äganderätt, våra plattformar eller dess användare. Vi kan lämna ut personuppgifter i följande fall:

  • om Dubai DET säljer eller köper företag eller tillgångar, då vi i så fall kan behöva lämna ut dina personuppgifter till den som säljer eller köper dessa företag eller tillgångar,
  • om Dubai DET, eller större delen av dess tillgångar, köps upp av tredje part, då personuppgifter blir en av de överförda tillgångarna,
  • representanter, tjänsteleverantörer och tredje part som erbjuder tjänster som hör samman med de ändamål för vilka personuppgifter samlas in, bland annat databearbetningstjänster, vare sig dessa representanter, tjänsteleverantörer eller tredje part är baserade i Förenade Arabemiraten eller inte,
  • en person som lyder under sekretess och därför har åtagit sig att hålla personuppgifter konfidentiella och
  • om du använder vår Dubai Calendar-tjänst (i enlighet med avsnittet om Dubai Calendar i detta integritetsmeddelande).

Våra tredje parter finns över hela världen, men framförallt i Förenade Arabemiraten, USA och länder i Europeiska ekonomiska samarbetsrådet.

Var sparar vi dina personuppgifter?

De uppgifter som vi samlar in från dig kan överföras till, lagras och behandlas på servrar som är belägna utanför det land där du bor och som kan vara belägna i säkra datacenter över hela världen, till exempel i Förenade Arabemiraten, USA och i länder i Europeiska ekonomiska samarbetsrådet. Personuppgifter kan lagras på vilken som helst av dessa servrar.

Hur länge behåller vi dina uppgifter?

Vi behåller dina personuppgifter under den period som det är nödvändigt för de ändamål som omnämns i detta integritetsmeddelande. När vi bedömer längden på dessa perioder utvärderar vi noggrant behovet av att alls behöva samla in personuppgifter. Om det finns ett relevant behov sparar vi uppgifterna under kortast möjliga tid för att fullfölja ändamålet med insamlingen av uppgifterna, såvida inte lagen eller gällande avtalsvillkor kräver att vi behåller informationen under en längre tid.

Dina rättigheter och hur du kan utöva dem

Om du bor i ett EU-land gäller EU:s dataskyddsförordning (GDPR) som ger dig flera rättigheter med hänseende till dina personuppgifter som vi måste efterleva. Rättigheterna du har är:

  • Rätt till information
    Du har rätt att få information om insamling och behandling av dina personuppgifter som görs av oss eller av tredje part, för vår räkning.
  • Rätt till tillgång
    Du har rätt att få veta om vi har några personuppgifter om dig och, om vi har det, rätt att få tillgång till dina personuppgifter. Den här rättigheten gäller ej i de fall där det skulle påverka rättigheterna och friheten hos en annan person.
  • Rätt till rättelse
    Du har rätt att begära rättelse av oriktiga personuppgifter och vi måste rätta till detta så snart som möjligt. Beroende på syftet med behandlingen av dina uppgifter har du rätt att få ofullständiga personuppgifter kompletterade.
  • Rätt till radering/Rätten att bli bortglömd
    Du kan begära att vi raderar de personuppgifter vi har om dig inom rimlig tid.
  • Rätt till begränsning av behandling
    Du kan begära att vi begränsar användningen av dina personuppgifter, när de inte används för det ändamål för vilket de samlats in.
  • Rätt att invända mot behandlingen
    Du har rätt att när som helst invända mot behandlingen av dina personuppgifter när de används med hänvisning till våra berättigade intressen * eller i allmänt intresse. *"Berättigat intresse" är en rättslig grund för att behandla dina personuppgifter när (i) användningen av dina personuppgifter bara påverkar dig i begränsad omfattning, (ii) när du rimligen kan förvänta dig att vi använder dina uppgifter på ett sådant sätt eller (iii) när vi inte anser det rimligt att kontakta dig med förfrågningar om samtycke, som kan anses störande.
  • Rätt till dataportabilitet
    När du har lämnat personuppgifter till oss att använda med ditt samtycke *, eller för att fullfölja ett avtal, har du rätt att få en kopia på de uppgifter du gett oss i en strukturerad, lättillgänglig form och lämna dem vidare till en annan organisation för användning enligt dina önskemål. Den här rättigheten gäller ej när vi använder oss av personuppgifterna för offentliga skyldigheter (som säkerhet eller laga ansvar).
    *Det här gäller även känsliga personuppgifter, exempelvis biometrisk information, hälsa eller politiska eller religiösa åsikter som vi samlat in med ditt uttryckliga samtycke.
  • Rätt att klaga hos behörig tillsynsmyndighet
    Du kan lämna in ett formellt, skriftligt klagomål till en tillsynsmyndighet för att lösa ett problem eller en tvist om överföring av dina personuppgifter som vi inte kunnat lösa med dig direkt.
  • Rätt att ta tillbaka ditt samtycke
    Du har rätt att ta tillbaka ditt samtycke till att vi samlar in, sparar och använder dina personuppgifter om det inte finns någon affärsmässig eller laglig anledning för oss att göra det.

Dubai DET har rutiner för att säkerställa att man hanterar förfrågningar på ett effektivt sätt. Du kan utöva dina rättigheter genom att kontakta oss på privacy@dubaitourism.ae.

Vid allmänna frågor, klagomål eller förslag är du välkommen att kontakta oss på info@dubaitourism.ae eller genom att klicka här.

Kontakta oss och möjlighet att välja bort marknadsföring (opt-out)

Om du väljer att kontakta oss med eventuella frågor, kommentarer eller önskemål via ett onlineformulär på våra Plattformar behöver du uppge ditt fullständiga namn, telefonnummer och e-postadress, så att vi säkert kan kontakta dig. Beroende på vilket onlineformulär som du fyller i kan vi även be om ytterligare uppgifter som låter oss hjälpa dig bättre. Även om den ytterligare informationen inte är nödvändig kan vi på Dubai DET hjälpa dig snabbare och vi hittar dig lättare i våra system.

Om du vill ha mer information om hur vi hanterar dina personuppgifter eller om du vill utöva någon av dina rättigheter ovan kan du kontakta oss på privacy@dubaitourism.ae.

Vid allmänna frågor, klagomål eller förslag är du välkommen att kontakta oss på info@dubaitourism.ae eller genom att klicka här.

Välj bort marknadsföringsmeddelanden (opt-out)

Om du inte längre vill ta emot marknadsföringsmeddelanden från oss kan du avsluta din prenumeration genom att följa länken som finns i våra mejl (se avsnittet "Marknadsföring" ovan) eller genom att be oss att ta bort dig och dina personuppgifter, som samlats in elektroniskt, från våra databaser genom att skicka ett mejl till privacy@dubaitourism.ae.

Du kan också ställa in din webbläsare så att den blockerar alla kakor, inklusive kakor som associeras med våra Plattformar, eller visar när en kaka läggs in av oss. Det är dock viktigt att komma ihåg att många av våra plattformar kanske inte fungerar korrekt om kakor avaktiveras. Till exempel kanske vi inte kommer ihåg dina språkinställningar.

Du kan när som helst begära att våra tredjepartspartners slutar skicka marknadsföringsmeddelanden genom att klicka på knappen för att avsluta prenumerationen längst ner i mejlen eller genom att när som helst kontakta dessa tredje parter.

Säkerheten för dina personuppgifter

Vi vidtar alla rimliga åtgärder för att skydda personuppgifter som vi har samlat in från missbruk, förlust eller otillåten åtkomst, genom att använda brandväggar, lösenord och säkra servrar. Vi granskar särskilt våra rutiner för att samla in, lagra och behandla uppgifter, bland annat fysiska säkerhetsåtgärder, för att skydda mot otillåten åtkomst till system, och begränsa åtkomsten till personuppgifter för anställda hos Dubai Tourism, underleverantörer och representanter som behöver dessa uppgifter för att behandla dem åt oss. Dessa är underkastade strikt sekretess enligt avtal och riskerar disciplinära åtgärder eller att deras kontrakt avslutas om de inte lever upp till dessa krav.

Tyvärr finns det alltid risker med att skicka information över internet. Informationen skickas på egen risk. Även om vi gör vårt bästa för att skydda dina personuppgifter kan vi inte garantera säkerheten för de uppgifter som skickas över internet och vi garanterar inte säkerheten för några uppgifter, inklusive personuppgifter, som du skickar till oss över internet.

Underrätta oss omedelbart om du misstänker eventuellt missbruk eller förlust av, eller icke-auktoriserad åtkomst till, dina personuppgifter.

Efterlevnad och samarbete med tillsynsmyndigheter

Vi ser regelbundet över att vi efterlever vår integritetspolicy. När vi får in formella, skriftliga klagomål kontaktar vi personen som inkommit med klagomålet för att följa upp ärendet. Vi samarbetar med de tillsynsmyndigheter som finns, inklusive lokala dataskyddsmyndigheter, för att lösa alla problem och tvister gällande överföring av personuppgifter som vi inte kan lösa med våra användare direkt.

Ändringar i integritetsmeddelandet

Vi kan när som helst i framtiden komma att revidera vårt integritetsmeddelande genom ändringar på denna sida. Alla ändringar kommer att ske här, så att du alltid vet vilken information vi samlar in, hur vi kan använda informationen och om vi kommer att lämna ut den till någon. Vissa av bestämmelserna som finns i detta integritetsmeddelande kan även ersättas av bestämmelser eller meddelanden som publicerats på andra ställen på våra webbplatser.

Vi kommer att informera dig om alla ändringar som görs i vårt integritetsmeddelande via ett pop-up-fönster, ett mejl eller ett pushmeddelande via våra mobilappar.

Avslutning

Att värna om och besvara frågor som rör din integritet är viktigt för oss. Vi hoppas att detta integritetsmeddelande har varit till hjälp.

Frågor om vårt integritetsmeddelande

Om du har frågor angående vårt integritetsmeddelande är du välkommen att skicka ett mejl till privacy@dubaitourism.ae.

Vid allmänna frågor, klagomål eller förslag är du välkommen att kontakta oss på info@dubaitourism.ae eller genom att klicka här.

Senast ändrad: 30 november 2021

Håll dig uppdaterad

Få de senaste uppdateringarna om allt man kan göra i Dubai

Alla uppgifter du lämnar kommer att behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.